När kroppen utsätts för stress ökar utsöndringen av stresshormonet kortisol. Ett hormon som i lagom mängd frigöra energi och skydda oss från inflammation. Men vid upprepad stress blir effekten det omvända. Muskelceller bryts ner, energiproduktionen i cellerna minskar och kroppen blir mer svårtränad – samtidigt som fettinlagringen ökar.

Kortisol bryter ner muskler

Förklaringen till kortisolets ”negativa effekt” är att när vi utsätts för upprepad stress så är kroppen programmerad till att gå in i ett viloläge där energidepåerna skall räcka så länge som möjligt. Det fungerade för våra förfäder när långvarig stress utgjordes av hunger, köld eller värme.

Könshormonen minskar

För oss innebär det i stället den minskade energiproduktionen att kaloriförbrukningen minskar liksom mängden köns- och sköldkörtelhormon. Hormon som är centrala för vårt välbefinnande, muskeluppbyggnad, hormonbalans och sexlust.

Kroppen blir svårtränad

En påtaglig effekt av långvarig stress är därför att du måste jobba hårdare för att uppnå resultat med din träning, samtidigt som det blir svårare att hålla extrakilona borta.

Läs också: Studier visar – Sköldkörtelbalans och lägre vikt med ashwagandha

Effekt på muskler, uthållighet och sexlust

Ett flertal välgjorda kliniska, placebokontrollerade studier visar att träningen effektiviseras redan vid intag av 2 kapslar KSM66 per dag. Det studierna visar är att KSM66, redan inom 4–8 veckor:

  • Förbättrar VO2 max med mellan 10–15%
  • Ökar styrkan i arbetande muskler både hos män och kvinnor med upp till 30%
  • Minskar BMI med 3%
  • Ökar testosteronnivån hos män med i snitt 15%
  • Förbättrar återhämtningen och minskar tröttheten men ca 50%
  • Sänker kortisolnivån med drygt 20%
  • Förbättrar sexlusten hos både män och kvinnor

22 kliniska studier

Förklaringen till den signifikanta effekten på träning och hormoner är att KSM66 ökar kroppens motståndskraft mot stress. När stressnivån sjunker normaliseras kortisolnivåerna vilket ger en positiv spiral som påverkar hormoner, energiproduktionen och uthålligheten. Att det fungerar är visat i 22 kliniska studier.

Dopingfritt

Och vilket är viktigt, KSM66 skall inte jämföras med anabola tillskott eftersom KSM66 inte tillför några hormoner. KSM66 kan heller aldrig påverka kroppen att producera mer hormoner än vad den skulle göra om den var utvilad, stark och välnärd. Därför finns det ingen risk med att använda KSM66 – bara fördelar. För din trygghet är KSM66 godkänt av BSCG (Banned Substances Control Group), en av USA:s ledande organisationer inom antidoping. KSM66 är inte vanebildande och kan därför används hur länge som helst.

Läs också: Boswellia – inflammationsdämpande kåda från indiskt träd

Stort i USA vid träning

I Sverige är KSM66 framför allt känd för att öka motståndskraften mot stress, öka ork och lugn samt för att bidra till en bättre emotionell balans. Men i USA där KSM66 lanserades redan 2012, där ingår det unika fullspektrumextraktet i hundratals träningsprodukter riktade både till motionärer och till professionella utövare. 

Av redaktionen

ashwagandhaKSM66musklerträning