Hej hej! 

Hoppas att allt är bra med dig!

Förra helgen åkte jag ut till Vaxholm och njöt av det fina vädret. Hela jag får energi av solen! 

Jag hör många i min omgivning säga att de behöver mer energi. När våren och sommaren kommer vaknar vi till liv, men energin kanske saknas efter en mörk vinter.

Jag ger dig tips på tre livsmedel som snabbt kan öka upp din energi.

3 livsmedel som ger dig energi hela dagen!

Att äta bra handlar för mig om en balans, självkännedom och, viktigast av allt, att ha rätt pedagogiska verktyg för att förstå hur man kan stödja min kropp.

Genom att lära mig att vårda och stödja min kropps naturliga system har jag kunnat använda mat som ett effektivt medel för att förbättra min energi på ett naturligt och hållbart sätt. Jag behöver mat som ökar min livsglädje!


Nedan delar jag med mig av tre kategorier av livsmedel:

1. Hampa
Eftersom människokroppen producerar energi på cellnivå, är det avgörande att få tillräckligt med mineraler, protein, fett, kolhydrater, vitaminer, aminosyror och fytonäringsämnen för att leva ett hälsosamt, motståndskraftigt liv. 

Något som kan fattas om du har för lite energi är protein. Variationen och kvalitén av vilket protein du äter kan vara avgörande. Det du behöver är framförallt att få i dig alla nio essentiella aminosyror för att kunna stödja cellulär energiproduktion. En av mina favoriter är hampa.

2. Rödbeta
Genom att öka upp mängden grönsaker på din tallrik till minst 50%, ger din kropp den rätta mixen av energiproducerande näringsämnen den behöver.
Välj ekologisk och färska grönsaker och variera dess färger. Något som ger dig extra energi och speciellt efter träning är att mixa rödbeta, persilja och lite citron.

3. Mörk choklad
Choklad innehåller bland annat flavonoider, som är förknippade med en lägre risk för hjärt-kärlsjukdom och en bättre kognitiv funktion. 

Varför inte göra en varm choklad dryck eller en kakaosmoothies. Viktigt att chokladen är mörk och inte innehåller massa tillsatt socker. En eller två rutor om dagen kan vara bra för magen 😉

Många får en ny energi och livsglädje efter att de gått utbildningen till Hälso och livsstilsterapeut. Jag har hittills utbildat över 600 elever och många lever idag helt nya liv. Jag älskar att få ge verktygen till en bättre livskvalité.

“Den bästa investeringen i mig själv och min personliga utveckling någonsin, och det mest lärorika och roligaste jag gjort! Är så glad, tacksam och stolt att jag valde att gå denna fantastiska utbildning! Med Johannas gedigna kunskap och erfarenheter till grund har jag nu fått med mig den kunskap och de verktyg för att kunna hjälpa både mig själv och andra till en bättre hälsa. Underbart!” – Marie Andersson – Hälso och livsstilsterapeut ✨

Läs gärna mer om utbildningen eller boka en tid för ett upptäckarsamtal, för att se om utbildningen passar dig!

Ha en fin dag! 

Kram
Johanna – Din Hälsohero