Hej! 

Hoppas att du haft en lika fin jul som jag! 

Varje år i mellandagarna tar jag mig tid att planerar inför nästa år.

Det första jag gör är att utvärdera året som varit.
– Har jag uppnått målen jag satte upp?
– Vad gjorde jag bra och vad gjorde jag mindre bra?

Jag går igenom mina värdegrunder, som är viktiga för mig och viktigt att jag följer dem. För de gör mig lycklig och att jag går på min väg, vilket i slutändan gör att jag gör ett strålande arbete!  

Mina värdegrunder är frihet, glädje, kärlek och tydlighet.

– Vilka är dina? 

I nästa steg funderar jag på min tid och aktivitet. Vad jag skall lägga mer tid på och mindre tid på 2022? 
För att kunna veta det behöver jag även ha en plan 5 år framåt. För att sedan bryta ner målen i mindre delar och potionera ut dessa under 2022. Vilka steg behöver jag ta 2022 för att kunna nå mina mål 2027?

– Vad är ditt mål om 5 år?

Gör även övningarna nedan under varje steg, så kommer ditt år börja med nya insikter om dig själv, vilket också kommer att göra dig lyckligare! 

Ja, det är sant, det är bara du som kan påverka din egen lycka, ingen annan! 

Innan vi går över till veckans ämne, så vill jag berätta att jag är så stolt och glad att se alla mina elever växa under mina utbildningar. Jag får ofta höra att det är det bästa de har gjort och att det har förändrat deras liv. Jag är såååå glad att få kunna dela min kunskap till er alla! 

Vill du veta mer om de olika utbildningarna och hur de kan förändra ditt liv, boka in dig för ett gratis upptäckarsamtal här

4 steg till ett lyckligare liv!

Många mår tyvärr dåligt över att inte ta kommandot över sitt liv och göra det man drömmer om, vilket får konsekvenser både på huden och på hälsan. Det är för mycket rädslor och att inte göra som alla andra kan skapa tvivel och osäkerhet.

Den vanligaste orsaken till rädsla är att göra annorlunda än andra. Idag vet man att vi människor går hellre emot våra egna drömmar, än att ta den där konflikten eller gå emot normen och vara annorlunda. Att våga lita på sin egna magkänsla och att låta sig känna och tänka efter vad man själv behöver, är något vi inte är vana vid. Vi låter hellre rädslan styra oss.

Jag har tagit avstånd från samhällets normer och sagt upp bekantskapen med Herr Jante. Jag har tränat på att våga lita på min egna magkänsla och framförallt vågat känna efter vad jag behöver. Det har jag inte alltid gjort, utan jag har tränat i små steg varje dag för att nå dit. 

Att lita på sin egna magkänsla, även fast andra säger att man inte borde, är att gå på sin väg. Det är läskigt att gå på sin väg och de råd man får från sina närmaste är inte alltid de bästa, då de oftast agerar utifrån rädsla, då de inte vill att du skall misslyckas.

Skulle fler agera utifrån kärlek och sätta sig in i den andres känsla och behov, så skulle världen se annorlunda ut. Så klart gör man misstag och väljer fel, som man trodde var bra, men det är också en del av resan.

Jag utgår alltid i från att andra människor vill mitt bästa, men att de inte ser det på samma sätt som jag gör, eller känner det där suget i magen av känslan att det här är rätt val. Många kan tycka att jag gör annorlunda val. När jag gör mina egna val, gör det mig lycklig och jag älskar att träna mitt mod på att gå på min väg.

Jag har tagit fram 4 steg, som tar dig till en annan frekvens och tanke, och som gör det lättare att gå på din väg och agera utifrån kärlek! På köpet blir du lyckligare, du kommer att må bättre och din hud kommer att stråla, allt hör ihop!

1. Målbild 
Du behöver först och främst ett mål. Vet du vad du vill i livet, är det lättare att agera. Ha en plan, annars blir du någon annans plan. Gör en skattkarta, vad du vill ha i livet och rita, klipp och klistra på ett papper vad du vill skall förgylla ditt liv. Det som inte tar dig närmare målet väljer du bort. Lättare sagt än gjort kanske, men vet du målet är det lättare att veta vilken väg du skall gå på. Vila, tänk efter och känn dig trygg i ditt val. Det som är fantastiskt, är att skulle du göra fel val, kan det öppna andra dörrar längre fram.

Övning 1:
 Vad har du för mål? Skriv på ett papper, klipp och klistra och sätt upp den på väggen och titta på den varje dag! 

2. Hur ser resan ut? 
Rita ut vägen till målet! 
Skriv ut på ett papper – start och mål. Det är upp till dig om du vill ha ett rakt sträck eller en stig som slingrar sig. Börja utifrån målet och backa i tiden och sätt delmål längs vägen. Skriv ut vad som är målet i text, sedan backar du stegvis mot starten och skriver hur resan ser ut och vad du behöver göra för att nå målet stegvis. Det är inte skrivet i sten, utan det viktiga är att få ut resans gång och du kan alltid ombestämma dig längs vägen. 

Övning 2:
 Rita nu ut en linje och skriv start och mål i var sin ände. Börja från målet och backa till start. Vad blir nästa steg att ta utifrån du är nu?

3. Agera och umgås med likasinnade 
Alla kan nå sina drömmar, men varför gör inte alla det? 
Det är för att man stannar på punkt nummer 2. Man planerar resan, men man agerar aldrig på den.
Att agera är läskigt och man kanske inte har stödet till en början av rätt människor runtomkring sig, eller man har inte tränat upp modet tillräckligt. 

Det är lättare att inte agera, för när man agerar krävs det som sagt mod, självkänsla och självförtroende att våga lita på sin egna magkänsla.
Ett tips är att ta bort dömande och negativa människor, så kallade energitjuvar och umgås med människor som redan gjort resan, som är på rätt frekvens som kan lyfta och inspirera dig.

Övning 3: Om inga hinder finns, vad är det första du skulle göra då? Det är oftast den rätta vägen att agera på, även fast den kanske inte är möjlig just här och nu.
Om du fick välja en sak, vad skulle du kunna göra redan idag för att komma närmare målet? Vilka av dina vänner behöver du ta bort och vilka vill du ha mer av i ditt liv? 

4. Daglig reflektion och träning 
Att välja kärlek före rädsla kräver träning, då hjärnans försvar går igång på rädsla. Du kan träna varje dag, genom att observera och förstå vad som har satt igång rädslan.
Är det ledsamhet, är du arg eller frustrerad? Oavsett vilken känsla det är, så är det en del av dig. Det du kan kontrollera, är att släppa känslan och komma till ett läge där du accepterar den. 
När du:
1. ser rädslan, för att sedan…
2. förstå rädslan och vad den kommer i från, kan du…..
3. acceptera den

Det 3:e steget är det svåraste steget, men när du väl har accepetrar rädslan så kommer den att försvinna.

Övning 4: 
A. Stanna upp, lyft känslan du känner och känn efter (väldigt bra att utföra mindfulness för att nå dit). Vad är det värsta som kan hända? Vad kan känslan göra med mig? Varför känner jag känslan? 
B. Namnge nu känslan – är du ledsen, arg, frustrerad, rädd eller är du avundsjuk? Namnge känslan med – jag är leden för att jag inte har någon energi, eller jag är arg för att jag aldrig gör rätt. Vad är grundorsaken? 
C. Ta nu farväl av känslan – säg högt till dig själv och till känsla: kan du inte ta “ledigt” ett tag och ge mig utrymme och be den snällt ta ett steg åt sidan.

Öva nu på att ta upp känslan, namnge den och be känslan att ställa sig åt sidan. När du övat ett tag kommer det ske automatiskt, du kommer inte vara lika rädd och du agerar mer utifrån kärlek! 

Jag önskar dig den bästa starten på det nya året! 

Stor kram
Johana – Din Hälsohero! 

Johanna BjurströmLivet som Johanna