(1/2-09) Igår var jag på Nike-konventet som hålls just nu i Frescatihallen vid Stockholms universitet. Jag hade vägarna förbi och kollade in inför min föreläsning idag. Och vilket ös det var därinne med aerobicsdans för nästan 1000 deltagare – vilken musik, kraft och glädje! Det var en kick att uppleva.

Åkte sen över till andra sidan motorvägen, till växthuset i Bergianska trädgården. Det är en frid och lisa för själen att komma in där, i grönskan och ljuset! Nu blommar mandelträdet och humlorna surrar – missa inte detta. Det var ovanligt mycket folk och jag satt mig på en avskild plats för att jobba. Efter ett tag hördes svag musik och när jag gick för att titta så var det sång och gitarrspel i stora hallen. Så vackert!

Jag älskar musik och satte mig uppe på hyllan för att lyssna medan jag skrev. Det började samlas fler människor, finklädda och förväntansfulla så det började lukta bröllop. Mycket riktigt, växthuset stängde kl 17 som vanligt och sedan skulle det bli bröllop och bruden hade en fantastisk håruppsättning till sin snövita klänning. Grönskan och blommorna utgjorde den vackraste omgivning man kunde tänka sig.

Jag tog på mig de varma ytterkläderna och gick ut i den stjärnklara, gnistrande kylan. Därute hörde ett svagt discodunk på avstånd, aha Frescatihallen tänkte jag, och var lycklig över att få ta del av så många världar på en och samma eftermiddag.

www.bergianska.se

Allt kan hända – del 2

(1/2-09) Denna dag hände också något märkligt för på vägen genom de tråkiga universitetskorridorerna stod det plötsligt en rad bord med de vackraste stenar och pärlor. Det var mineralmässa denna dag, där på geovetenskapliga insitutionen. Det blänkte och strålande så fint på borden, som det kommit fram ur “Tusen och en natt”.

En annan som strålade och sken av god energi var Mia Törnblom och det vara gott att få krama om henne. Jag satt och åt lunch med min PA Karin när ljusenergin Mia kom in med sitt härliga leende för att säga hej. Brun och fin var hon också, och ännu brunare var Blossom Tainton som precis kommit hem från en solö någonstans. Hon ser ju bara så friskt hälsosam och glad ut, och härligt att kram om henne också och få lite go energi! Samt även lite insiders från hennes TV-program i höstas, reality-TV har sina utmaningar.

Föreläsningen gick bra för en mycket intresserad samling sportiga människor. Jag brinner verkligen för detta med maten och att nå ut med dess fundamentala betydelse för hälsan. Hur stor inverkan det har, att mat är information till kroppen och generna, och hur snabbt vi kan styra in på ett gott välbefinnande. Det märktes att det var många polletter som föll ner.

Jag har hållt på och prövat mig fram och experimenterat med olika matsätt och teorier (det finns några stycken) och slutligt hittat det optimala i IFD-maten. Den summerar allt som är viktigt med maten – och varför vi bör äta bra mat (läs mer nedan). Det är enkelt, snabbt och gott!

Nu är det stilla kväll, tyst och speciellt lugnt ute när kylan lägger sig. Imorgon ska det bli sol igen – det ser jag fram emot. Det har inte varit mycket sol i Stockholm senaste månaden hörde jag av en väninna. En annan väninna sa att hon kommit loss på min hemsida och spenderat två timmar där! Det finns ju lite att läsa här.

Imorgon är det hälsoinspirationskväll på Rival anordnad av 4good med Malin Berghagen, My Södergren och jag som talar om maten. Det är fullsatt och det blir en skön kväll laddad med energi och glädje! Vi behöver skapa positiva ritaler för att hålla det goda flödet igång och heja för 4good-tjejerna som skapar detta!!

www.4good.se

Dr Sanna Ehdins bloggSanna ord 2009