Jag har fått äran att bli intervjuad i artikeln “6 enkla skönhetstips från skönhetsexperter för naturlig skönhet!” av Clinicdivine.se där jag tipsar om mat som hjälper dig att utstråla lyster, både inifrån och utifrån!

Hur gynnar en grön kost huden?

Den gröna maten gynnar till en bättre hud och hälsa och det finns så många och härliga livsmedel som jag brukar rekommendera, inte minst för huden. Se till att få i dig lite av varje dagligen, så ökar du förutsättningarna för en frisk och stark hud. Nedan listar jag några av mina gröna favoriter!

Alger innehåller bland annat jod som behövs för att huden ska kunna svettas. Jod är även viktig för din ämnesomsättning. Ämnet astaxanthin återfinns i vissa alger och i antioxidantkategorin betakarotener och sägs ha en antiinflammatorisk effekt. Ämnet verkar ge en slätare och mer återfuktad hud och är extra skyddande för dina hudceller.

Avokado innehåller bra fetter, vilket hjälper till att smörja huden och göra den återfuktad samt ge den lyster. Den innehåller även E-vitamin, vilket skyddar hudcellerna från att oxidera. En avokado består av totalt 18 essentiella aminosyror, 14 mineraler, C-, E- och K-vitamin och är även rik på kostfibrer.

Bladgrönsaker innehåller bland annat kisel och i huden har du kisel för att den ska behålla sin elasticitet och kunna binda vatten så att den inte blir torr. Kisel är en beståndsdel i proteinerna kollagen och elastin, vilket ökar vitaliteten och fastheten i huden.

Broccoli är mycket rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Vitaminerna C och A skyddar kroppens celler mot fria radikaler, vilka skadar kroppens cellmembran och bryter ner cellen. Och förutom antioxidanter så innehåller broccoli även betakaroten, vitaminerna A, K, B6, B12, E, B1, B3 och E, kalium, magnesium, järn, zink, folat. Broccoli är dessutom en utmärkt källa till kalcium.

Du kan läsa hela artikeln och alla 6 skönhetstips från mig och andra skönhetsexperter HÄR!

Kram

Johanna- Din Hälsohero

Johanna BjurströmKost & hälsaNaturlig hud- och hårvård