Min resa till den succé som Ekoappen är idag, har varit lång. Men jag har trott så innerligt på min sak och jag vill verkligen skapa något bra. Jag vill inspirera fler till naturlig hälsa och hållbar livsstil. Så jag har fortsatt kämpa och nu har det äntligen gett resultat. Det här är bara början och jag är så enormt tacksam för att fler och fler hittar hit. Tillsammans kan vi göra stor skillnad.

Läs också: Vill du vara med och skapa en mer hälsosam och hållbar värld?

Utdrag ur den fina artiklen

När andra varslar, ser vi att vi behöver gasa och satsa just nu, säger Ekoappens grundare Ninnie Wikström som driver företaget där hållbarhet och hälsa står i centrum.

I nuläget finns en sökfunktion som visar företag i olika svenska städer, men i framtiden siktar de på att bli ett internationellt marknadsföringscentrum för hållbara och hälsosamma företag.

– Så småningom vill vi bli internationella, vi vill inspirera hela världen! Man ska kunna använda Ekoappen när man är ute och reser. Vi vill ju lyfta alla företag som håller på med hållbarhet och hälsa, och att folk ska hitta dem.

Istället för gymnasiet flyttade Ninnie till Stockholm för att jobba som barnflicka i ett år. Efter en tid av arbete utomlands blev Ronneby åter hemstad och i samband med hennes första graviditet utvecklades intresset för naturlig hälsa och livsstil. Hon öppnade en ekologisk butik och pluggade folkhälsovetenskap.

– Sen drev jag arbetet med appen själv i många år, samtidigt som jag hade butiken, pluggade till hälsocoach och var föräldraledig en gång till.

Efter ett par år insåg hon att hon inte kunde göra allt själv. Hon behövde mer kunskap, mer pengar och fler händer – hon behövde en partner. Under en hälsomässa berättade hon just det för en besökare vid hennes monter. Besökaren visade sig vara VD för ett stort ekologiskt hudvårdsföretag.

– Det var verkligen en fullträff! Han såg potential i mig, att jag kämpade och att jag trodde på min sak. Idag är hans koncern huvudägare och rådgivare i mitt bolag och han hjälper mig att ta fram strategier och framtidsplaner med hjälp av sin styrelse.

Den nya appen och ett nytt webbmagasin är redan smyglanserat och responsen har varit riktigt bra, även om hon alltid trott på sin idé.

– Det har verkligen gått över förväntan! Mycket tack vare min partner och mitt team, för man kan inte göra allting själv.

Ninnies röst bryts när hon berättar hur mycket Blekinge län och Blekinge Business Incubator (BBI) har betytt för henne.

– Det har varit en lång resa, och jag är jättetacksam, säger hon samtidigt som hon skrattgråter.

Läs hela artikeln här: Ekologisk eldsjäl med vind i seglen (låst artikel)

Ninnie Wikström – Grundare av Ekoappen

hållbarhet