Hej hej! 


Hoppas att allt är bra med dig!

Jag har precis avslutat ett möte med alla mina elever! Varje vecka samlas vi i ett mötesrum på nätet för att ställa frågor, ventilera och träffas. Så underbart härligt att “leka” med likasinnande.

Det är en av anledningarna till att jag startade Holistic Health Academy. Jag kände mig så ensam och nu är vi över 600 stycken hälsomedvetna som leker med varandra 😉 

Vill du också veta mer om våra utbildningar hos Holistic Health Academy? Då rekommenderar jag att boka upp ett samtal hos någon av våra coacher vid skolan. Dessa samtal är mycket uppskattade och helt kostnadsfria. Under mötet utforskar ni bland annat vad du behöver i livet, och vad du drömmer om. Så klart ger vi även svar på alla frågor du har om våra utbildningar. 

Idag tar jag upp om D-vitaminet och varför vi behöver detta viktiga vitamin! 

Därför behöver du D-vitamin!

D-vitamin är ett mycket viktigt näringsämne för din kropp. D-vitamin receptorer finns i nästan alla celler i kroppen och spelar en stor roll för din hälsa i många fysiologiska system.

Tyvärr har vi ofta en brist på detta viktiga vitamin i vårt land. D-vitamin är ett fettlösligt mikronäringsämne, och det kräver dagligt underhåll, en bra funktion i tarmen och fett för att kunna tas upp. 

D-vitamin är bl.a. bra för att stödja immunförsvaret, benhälsan och ett viktigt näringsämne för lungorna. Men många vet kanske inte att det även är bra för:

1. En bra munhälsa
D-vitamin är en viktig vitamin för en bra tandhälsa, och speciellt för en stark tandemalj och ett friskt tandkött.

2. En bättre muskelfunktion
Tillräckliga D-vitaminnivåer är avgörande för att bibehålla en hälsosam muskelmassa och för att stödja skelettmusklernas form och funktion. Ett tillskott kan hjälpa att återhämta dig snabbare från ett tuffare träningspass, samt öka skelettlivslängden.

3. En bra reproduktiv hälsa
D-vitamin är involverat i allt från spermiekvalité till befruktning och graviditet. Även ett viktigt näringsämne för fostret och dess skelettutveckling.

4. En bra kognitiv funktion
Vitamin D-receptorer finns i hela nervsystemet, vilket indikerar att D-vitamin är en nyckelspelare för att stödja nervsystemets funktion och hjärnans hälsa. D-vitamin främjar hjärnans utveckling och även till ett positivt humör.

Ha en fin dag!

Kram

Johanna – Din Hälsohero!

Holistic Health AcademyJohanna Bjurström