Hej! 

Den 7:e november kl 10-11:30 skall jag föreläsa på Holistiska Hudvårdsveckan om kostens betydelse för huden och kroppen och hudens samverkan.

Det är över 15 av Sveriges främsta hudvårdsexperter som kommer föreläsa mellan den 5-12:e november, så missa inte detta! 

Idag tar jag upp om hudens viktigaste grunder för att bevara huden ung längre! Jag gör dessa steg varje dag och jag älskar resultatet jag ser på min hud! 

De viktigaste stegen till en fast och fin hud! 

Du kan göra något varje dag som gör att din hud får bättre förutsättningar att stråla och bli mer fast. 

Jag tänker långsiktigt när det gäller min hud. Jag brukar ställa mig frågan; vad kan jag göra idag som kommer ge resultat framöver?

Om jag väljer att ta hand om min hud i dag, så kommer jag förhoppningsvis inte åldras lika fort i framtiden.

Jag började för många år sedan att ta hand om min hud på riktigt, och då menar jag inte bara med krämer eller dyligt från utsidan, utan helheten har betydelse för dess vitalitet och fasthet. Allt du gör påverkar också huden.

Jag delar denna veckan med mig av de steg jag gör varje dag som gett mig och många andra resultat de har idag. 

1. Stärk upp huden från insidan
Allt som du stoppar i dig kommer också påverka huden. Genom att äta en näringsrik och en antiinflammatorisk kost som består av frukt och grönt tillsammans med hälsosamma fetter, som ghee, olivolja, avokado och nötter, maxar du huden inifrån. Extra viktiga näringsämnen för huden är C och E-vitamin, men även betakaroten som du hittar i morötter eller lutein som finns bl.a. i spenat och grönkål, vilket är antioxidanter som är extra viktiga för huden. Även fullvärdiga och bra källor till protein är viktigt för hudens uppbyggnad. Mage/tarm är något som är direkt kopplat till huden och viktigt att fylla på med goda bakterier till tarmen, då dessa även kommer att gynna huden.


2. Stärk upp huden från utsidan
De hudvårdsprodukter du har bör passa just din hud. Undvik syntetiska hudvårdsprodukter som kan göra att ditt mikrobiom på huden kan komma i obalans. Ett obalanserat mikrobiom kommer att ge huden ett sämre försvar och olika hudproblem är ett faktum. Dina mikrober vill inte ha produkter som löddrar och tvätta dig hellre med en olja eller en mild rengöringskräm. Din hud producerar bl.a. olja och därför behövs också olja för att balansera den. Att använda rätt sorts kombination av oljor som jojobaolja och havtorn för att nämna några, kan det göra underverk för huden. Har du utsatt din hudyta för starka produkter är det viktigt att titta på hudens mrikobiom och du kan behöva återställa denna med goda bakterier som många hudvårdsprodukter numera innehåller (viktig dock att den inte också innehåller alkoholer eller andra uttorkade ämnen för då har dessa bakterier ingen effekt).
 

3. Vatten ger huden fukt
Vatten ser till att dina celler får syre och näring, så de kan avlägsna gifter och utföra sitt arbete. Huden får vatten och näring sist, då kroppen prioriterar andra organ först, vilket innebär att vill du bevara din hud återfuktad behöver du dricka vatten jämt fördelat under dagen. Drick minst 1,5 liter vatten jämt fördelat under dagen och tränar du behöver du mer. 


4. Rörelse ger huden mer näring
När du rör på dig ökar du upp cirkulationen. Huden får sin näring genom blodet, vilket ger den mer lyster. Dessutom när du svettas renas porerna. Dock är det viktigt att du tvättar ansiktet direkt efter att du har tränat för att ta bort rester av slagg. Rör på dig minst 30 minuter om dagen och gör något du tycker är roligt. 


5. Skönhetssömn ger huden lyster 
Huden renar och reparera sig när du sover och det är viktigt med din skönhetssöm på minst 8 timmar per natt. Lägg dig samma tid varje kväll och gå upp samma tid, då får du en jämn sömnrytm som kommer att gynna både huden och kroppen på sikt.


6.
 Återhämtning får huden att stråla
När du stressar producerar dina binjurar stresshormoner, vilket kan trigga till akne eller eksem i huden. När du stressar stryper du näringen till huden, då blodkärlen blir trängre och drar ihop sig. Genom att dagligen utföra meditation, ha egen tid och djupandas långt ner i magen och in och ut genom näsan, kommer du lugna systemet och huden mår på så sätt också bra!


En lycklig kropp ger en lycklig hud!

Kram
Johanna

HudvårdJohanna BjurströmNaturlig hud- och hårvård