Hej härliga du! 

“Det här är det bästa jag har gjort, det har förändrat mitt liv”. Det är en vanlig mening som jag ofta får höra från mina elever. De mår så mycket bättre och de gör verkligen en investering för livet.

Vill du veta mer hur du kan må bättre? Boka in ett upptäckarsamtal med mig eller någon i mitt team. Det kostar inget och du får veta mer om utbildningen och om den passar dig.   

Nu till vad som är en av hudens största bovar! Nämligen socker och hur det påverkar huden negativt. 

En av hudens största bovar!

När du äter socker påverkas huden negativt genom att den går ner i funktion. Bland annat åldras du snabbare och den tappar sitt glow!

Socker och C-vitamin tävlar om samma enzym för upptag i kroppen, så äter du mer socker, kan du få en brist på C-vitamin. Vilket ger en mer slapp hud, pigmentering. Både hudens och kroppens immunförsvar går ner i funktion. 

C-vitamin är något du inte själv kan tillverka i kroppen, vilket innebär att du behöver få i dig det genom maten du äter.

C-vitamin är en de viktigaste antioxidanterna som bl.a. skyddar dina hudceller från att brytas ner. Dessutom behövs det C-vitamin för att bilda och bygga kollagen, som utgör hudens fasthet. Kollagen är ett protein, så även viktigt att äta rätt slags protein för att bygga upp huden på bästa sätt. 

En stärkande och maxande smoothie med C-vitamin och vegetabiliska proteiner, är bra att dricka en gång om dagen. Denna smoothie innehåller mycket blåbär som är fulla med antioxidanter och framförallt C-vitamin, samt protein från hampa och smak av vanilj! 

För 1 person
2 msk mandelsmör
1 msk chiafrön 
1 dl blåbär
1/2 avokado 
1-2 dl osötad nötmjölk 
1/2 msk hampa pulver 
1 tsk vaniljpulver
Mixa allt i en beredare och ät direkt!

Kram
Johanna – Din hälsohero!

Holistic Health AcademyJohanna BjurströmSjälvläkning