Kan höga doser av havssalt och C-vitamin vara effektivt mot parasitinfektioner? Efter 13 års lidande med borrelia och mycket studier av forskning presenterar författarna på denna hemsida ett möjligt botemedel.  Det vill säga borrelia behandling med salt och C-vitamin

FAKTA (skolmedicinen): Borrelia är en bakterieinfektion som kan spridas till människor via fästingar. Fästingar är små spindeldjur som är aktiva under vår, sommar och höst. De biter sig fast i huden på människor och djur och kan ibland sprida sjukdomar som orsakar stor skada. På engelska kallas borrelia för Lyme disease eller Lymes sjukdom. För att bakterien ska kunna överföras till människor måste fästingen bita sig fast i huden flera timmar, oftast minst ett dygn.

Infektionen kan ge olika symptom som varar kortare eller längre tid. Det börjar ofta med en hudrodnad och en röd ring runt bettet, men inte alltid. Du kan även bli febrig, få ont i huvudet och värk i muskler eller leder. Borrelia behandlas med antibiotika.

Borrelia – behandling med hög dos salt och C-vitamin: 

  • Gör så här: en dos är 3 gram havssalt (1 tsk är 5 g) och 3 gram C-vitamin, varje dos tas 4–5 gånger per dag.
  • Det blir totalt 12 gram av vardera, vilket är ungefär ett gram per 5 kg kroppsvikt. De menar att den totala dagliga dosen inte bör överstiga 18 g havssalt eller 18 g C-vitamin per dag, och 15 g av vardera är genomsnittliga vuxendosen under en hel 24-timmarsperiod.
  • Kommentar: det kan vara bra att dricka C-vitamin och Halvssaltet efter vartannat, för tillsammans smakar de inte bra…
  • Vad kan du förvänta? De skriver “Behandlingen kan vara ansträngande; att ta det med mat kan hjälpa till med matsmältningen. Resultaten bör vara nästan omedelbara. Herxheimer-reaktionen är en utsöndring av toxiner från döende organismer; detta kommer att upplevas. Diarré kommer att uppstå när din kropp gör sig av med patogenerna. Deras avdödande kommer att ske i cykler. Försök att hålla fast vid det; det är väl värt besväret. Kom ihåg att dricka mycket vatten.”
  • OBS Det kan vara lämpligt att kombinera deras metod med Saltvattenflushen och VASS-fasta för att underlätta och påskynda elimineringen. Men detta får avgöras individuellt och egen hälsa – eget ansvar gäller, annars konsulterar hälsoexpertis.

De menar att denna behandlingsmetod även är effektiv mot en mängd parasiter, inälvsmask och kvalster. Deras teori att borrelia inte bara är en bakteriell sjukdom, utan också ett angrepp av mikrofilariella maskar – vilket är larvstadiet för nematoder (rundmaskar). Intressant!!  Läs mer nederst (1).

De avslutar med: “Efter år av lidande är livet äntligen tillbaka till det normala. Vi vet fortfarande inte om organismer ligger vilande i vår kropp; därför fortsätter behandlingen då och då, helt enkelt som underhåll.”

Den extrema smärtan finns inte längre, vi lever i fred, lugn och ro med kroppen.

Varför detta fungerar

Teorin artikelförfattarna framför är att på grund av den minskade konsumtionen av havssalt i vår dagliga kost, har det blivit fritt fram för invasionen av parasiter i våra kroppar (husdjur och boskap). Under årtusenden har människan traditionellt konsumerat cirka 20 gram salt dagligen, mycket för hur köttet kurerades och maten konserverades.

Salt är en uråldrig baktericid och dödar många av människans patogener. Den enda gången (förutom i nutid) som människans konsumtion drastiskt minskat var under Medeltiden, då godsägarna berövade de fattiga saltet och digerdöden härjade befolkningen.

 Referens och läs mer: Lymephotos

.

Otroligt intressant!  Saltvattenflushen kan vara vägen fram till en god hälsa för många då det motverkar saltbrist!

Läs mer:

1) Mikrofilariella maskar  gäller speciellt arten Onchocercidae. Den är en familj av nematoder i överfamiljen Filarioidea, vilka har några av de mest förödande mänskliga parasitsjukdomarna (lymfatisk filariasis, onchocerciasis, loiasis och andra filariaser). Bakterier, maskar, invärtes kvalster med mera är exempel så sådant som kan överföras vid fästingbett. Mikrofilariella maskar lever symbiotiskt med bakterier. De skyddar bakterierna från att utrotas av antibiotika. Författarnas teori är att mikrofilarmasken är en parasitisk nematomorf som vi kallar Paragordius Lyme Incorpore humani. Lyme-bakterien är Borrelia burgdorferi, uppkallad efter Willy Burgdorfer.