Hej! 

Hoppas att du har en skön sommar! Själv är jag supernöjd med sommaren och tankar på D-vitamin för fulla muggar 🙂 

Förra veckan släpptes min bok Happy Skin, och den kan du nu hitta i bokhandeln eller beställa på alla nätbaserade bokhandlare. Du kan även beställa den hos Dr Sannas

Jag tänkte dela med mig av ett stycke ur boken, där jag skriver om hur negativa tankar kan påverka huden och hur viktigt det är att ta hand om hela kroppen för att även huden skall må som bäst!

HUR TANKE OCH HUD HÖR SAMMAN 

Sambandet mellan huden och kroppen behöver samspela hela tiden och det gäller även vilka tankar du väljer att tänka. Allt påverkar varandra och fokuserar du på det negativa och befinner du dig i en ständig stress, kommer huden inte heller må bra på sikt. 

När jag var liten lagade man mina tänder med amalgam, som innehöll kvicksilver men även andra tungmetaller. Kvicksilver har en förmåga att omvandlas till Hg II och bli till ånga som går ner i tarmen och påverkar tarmens bakterier negativt. Jag började få problem med matsmältningen och till slut kunde jag inte äta någonting, då det gjorde så ont i magen. Efter ett tag påverkade det även andra organ, huden var full med akne och jag hade eksem på olika delar av kroppen. Det blev både en fysisk och emotionell stress och till slut var även mina inre organ stressade och detta satte sig djupt i mig. Jag tappade energi och livet kändes inte roligt längre. De negativa tankarna var där varje dag och jag blev till slut trött på mig själv och på att hela tiden tänka negativt. Det påverkade inte bara mig, utan även min omgivning. Jag började fundera över hur jag kunde må bättre och därmed också tänka bättre tankar.

Jag började förstå att allt hörde ihop. Jag såg över min kost och tog bort det som skapade mer inflammation (på den tiden var det inte vanligt att man pratade om inflammationsbildande kost), och jag började med att ta bort allt det vita (socker, vete och mjölk) och lade till mer grönsaker på tallriken. Jag fick resultat direkt, magen och huden blev bättre, mina tankar blev klarare och jag fick mer energi. Men jag blev inte helt bra, då kosten inte var mitt grundproblem. Så länge kvicksilvret fanns kvar skulle jag ha en känslighet och en nedsättning i min tarm.

Kvicksilvret hade bland annat skapat intoleranser och det påverkade även mina signalsubstanser, eftersom du bildar 95 procent av serotoninet och 50 procent av dopaminet i tarmen. När jag stärkt upp kroppen ett tag med rätt näring och kost, började resan med att sanera 10 amalgamfyllningar. Det tog mig nästan två år att ta bort alla, men det var det värt. Idag har jag inga problem med magen och huden och mina tankar är klara och för det mesta positiva.

När jag fick mer energi började jag grotta ner mig i hur kroppen fungerar ur ett holistiskt synsätt. Jag började identifiera och ifrågasätta de tankar jag hade, som orsakade att jag inte mådde bra. Jag började se mig själv från sidan och titta på vad jag själv kunde förändra till det bättre.

Genom att förändra min inställning till mig själv och min omgivning förändrades mycket! Jag lärde mig att jag själv är hindret till att jag inte mår bra. När jag förändrade mitt eget sätt att vara och tänka på och hur jag upplevde min omgivning, fick jag mycket mer energi, kärlek och glädje i mitt liv.

Du tänker cirka 65 000 tankar varje dag och 90 procent av dessa tänkte du igår också. Så du behöver byta ut gamla tankar mot nya tankar, helt enkelt. Dessutom är hjärnan inställd på att försvara dig, vilket gör att ungefär 80 procent av alla tankar du tänker är automatiskt negativa. Du behöver alltså träna för att tänka mer positiva tankar.

Hur kan det visa sig på huden?

Jag ser ofta att människor får utslag på halsen och käkbenet när de är i stressade situationer. Oftast sätter du inte det i samband, då du kan ha stressat ett tag innan utslagen kommer upp. Du tillåter dig att tänka negativa tankar under en tid och låter stressen påverka dig, utan att du oftast vet om det. Det som händer är att toxiner ansamlas och går ut genom huden och orsakar inflammation i talgkörtlarna. Det som kan göra det värre är att när det yttre lagret av huden påverkas blir det mer öppet och känsligt för virus och dåliga bakterier som kan skapa svampinfektioner. När det händer skickar huden meddelande till immunsystemet att bekämpa attacken och det orsakar ytterligare inflammation, vilket gör att du till slut hamnar i ett Moment 22 och det blir kroniskt.

Jag vill se till att behandla hela människan och framförallt den stress och negativa tankar som kan ligga bakom och alla dessa måsten som belastar och gör axlarna tunga. När axlarna går ner kommer det att vara lättare att bana en bra väg för lymfan och när du tar bort det som stör minskar också inflammationen. När det pågått en långvarig stress kommer nerverna som tar sig från hjärnan till huden att bli irriterade och leda till allergiska reaktioner. Huden kan då också bli mycket känslig för olika ämnen och till och med temperaturförändringar. Behandlar du enbart huden och inte tar hänsyn till de stressfaktorer som ligger bakom, kommer problemen att komma tillbaka, om du ens lyckas få huden att bli bra. Du är designad att känna känslor och dina hormoner påverkar ditt humör och din hälsa och därmed också din hud. Hjärnan och dess kemikalier kommunicerar och ger information till hormonerna som förmedlar informationen vidare till organen och huden.

När du är stressad produceras det fler stresshormoner, vilket orsakar framförallt inflammation i tarmen. Detta bromsar matsmältningen och gör att dina dåliga bakterier trivs mycket bättre och det kan direkt påverka hudens tillstånd. Det som är bra när det gäller stress och hudproblemen är att när du minskar stressen kommer hudproblemen att ge med sig så snart stressen lämnat kroppen.

Det finns bara en sak du kan göra för att förhindra hudreaktioner som kommer från stress och det är att lära dig hur du fungerar, så du kan hantera de första tecknen på stress. Det är först när du släpper oro och stress eller förlåter dig själv och andra som huden också kan läka och må bra. Meditation är ett bra verktyg och att göra de övningar jag har med i boken Happy Skin, har hjälpt många till en bättre hälsa och en bättre hud.

Du har väl inte missat Introduktionsutbildningen, där du går igenom mina 10 nycklar under 10 veckor och får en ny hälsa! Du får massa kunskap och matschema samt träningsövningar som är lätta att göra hemma eller där du befinner dig! 

Kram 
Johanna – Din Hälsohero