IMG_1057

 

Så klart skulle jag säga!

Dock behövs det en hel del kunskap. När jag säger att jag äter ca 80% rawfood och 20% kokta grönsaker och undviker frukt så kommer det oftast många frågor. Överlever du? Får du i dig någon protein? Kan du bygga muskler på att bara äta grönt? m.m.

Jag kan svara Ja på alla dessa frågor.

Det är många som undrar som sagt hur jag kan leva på att äta mestadels rawfood och orka träna, bygga muskler samt ha energi över. Därför tänkte jag att ni kan få vara med och se hur mitt liv ser ut när det kommer till kosten, träning och hur jag valt att leva mitt liv. Framför allt, hur hittar jag bra mat där ute när jag reser runt, hur över lever jag då?

Jag tänkte även köra mitt egna hälsoprogram Intensive Treatment som man kör under 45 dagar. Så kan ni få följa mig här hur det fungerar och hur det går för mig. Så nu skall jag få smaka på min egna medicin igen!
Det är en sådan där underbar känsla som uppdagar sig när magen mår bättre och när jag fyller på med massa näring.

Jag både lever och äter nyttigt vanligtvis men det senaste halvåret har jag inte haft ett hem där jag kunnat laga min underbara rawfood som får mig att må så bra. Har då tappat lite kraft och styrka. Men tänkte att det skulle bli ändring på detta nu när jag äntligen hittat mitt boende igen. Har precis packat upp mina torkugnar, mixrar och juicemaskiner, så nu blir det massa god näring i kroppen.

Jag gör som jag alltid gör med alla mina klienter, börjar med en hälsoanalys. Det visade sig att jag har några näringsbrister, så som B1, B2, B12, C, D, E, Mg, zink, järn samt omega 3. Av det att bedöma så förstår jag att stressen utan att ha en lägenhet och andra saker i livet det senaste har satt press på mina binjurar, så nu dax för lite näring till dom och övriga kroppen.
Blodtrycket ligger på 101/69 och syresättningen på 98 med en vilopuls på 66. Allt det såg bra ut.

kommer att göra en rening inuti kroppen samt jobba med mina inflammationer som jag lätt kan dra på mig. Sedan måste jag tugga maten bättre då jag ligger lågt på magsyran. Så som jag tjatar på mina klienter, så dax för kärpning nu Johanna!

Jag har bad Birgitta som jobbar för mig att packa ihop ett kit på 45 dagar, efter det recept jag skickat till henne vad det är jag behöver efter vad analysen visade.
Fick kitet och påsarna i dag, så nu kör vi!

Jag har förberett morgondagen med att lägga mandlar i blöt som skall bli mandelmjölk samt mungbönor så jag har massa härlig protein i morgon när jag skall träna.

Mandelmjölk:
1/2 dl mandlar i ett glas med vatten i 24 h. Byt vatten lite då och då.

Det är viktigt att man blötlägger nötter och fröer innan man konsumerar dem. De har fytinsyra (som lektiner) vilket är ett naturligt inbyggt försvarssystem. De binder dessutom olika mineraler som kalcium, magnesium, koppar, zink och järn, och hindrar upptaget av protein i vår mag-/ tarmkanal. Tyvärr hindrar fytinsyran oss att ta upp näringen. Därför skall vi blötlägga nötterna, då de tror att de skall börja att gro och det blir en aktivering. De släpper i från sig enzymhämmare och näringsämnena aktiveras och vi kommer åt näringen.

Mungbönor:
En mycket bra och viktig källa till protein och aminosyror. Jag brukar ta 1 dl mungbönor och lägga i blöt. (du hittar dessa i din vanliga mataffär) och fylla upp med 2 dl vatten. Låt de stå under 12-16 h i rumstemperatur och sedan är det dax att äta dom. Jag brukar ha med mig en burk med groddade mungbönor med örtsalt på under dagen när jag är ute och jobbar och har det som mellanmål eller på min sallad. Mina elitidrottare jag jobbar med älskar dessa små underverk!

IMG_1076

Så nu börjar jag och kul om du ville hejja på och följa min resa här. 🙂

Hörs i morgon igen!
Kram
Johanna

Livet som Johanna