Gooodmorgon!

Visste ni att det är FNs internationella matsvinns dag idag? Ca 1/3 mat slänger vi vilket är helt sjuka mängder. Jag skulle nog våga påstå att i vårt hushåll slänger vi nästan ingenting alls. Kaffesumpen lägger vi i krukorna och allt som är påväg att bli dåligt ser vi till att frysa in eller tillaga, jag får panik om det slängs mat (ja på riktigt, det gör ont i själen på mig).

Något som verkligen går till spillo vid den här årstiden är ÄPPLEN! Dessutom är det svårt och hinna med att skörda alla dessa fruktträd, jag själv försöker göra mitt bästa för att ta tillvara på mina föräldrars äppelträd.

Eftersom vi snackar äpplen så tänkte jag dela med mig av ett recept som är otroligt enkelt och kanske räddar lite fler frukter än annars.

ÄPPELNACHOS! Hur underbart låter inte det? SÅ enkelt och en kan variera receptet precis hursomhelst.

Du behöver:
Äpplen
Nötsmör
Choklad (jag använde mig av veggie peggy)
Kanel (valfritt)

Skiva äpplen till önskad tjocklek, ringla över nötsmöret, strö över chokladen (hackad eller i mindre bitar), pudra på kanelen och NJUT sen av nachosen. Det kan eventuellt behövas lite citron till äppelskivorna så de inte blir bruna men inget måste.


Instagram: https://www.instagram.com/jenniesjolin/