(25/1-09) Kom precis från en föreläsning för 450 hotellchefer och det var roligt att föreläsa för dem om självläkning och inre framgång (tillväxt eller styrka)! Jag känner mig oerhört priviligerad att få möjlighet att tala inför människor och förmedla det jag brinner för: att bidra till fler levande, glada och friska människor. Livet blir så mycket trevligare då!

Ibland undrar jag om jag håller på med hälsa för att jag tycker så illa om att må dåligt eller vara sjuk. Jag har inget tålamod med det och har lyckats undvika det för det mesta. Kanske blir det mer outhärdligt att ha ont i kroppen för att jag är så grundad i min egen kropp, och därför vidtager jag lämpliga åtgärder för att undvika det. Det är inget besvär för mig. Och jag har alltid trott på kroppens självläkande förmåga och att stärka den.

Det är ett val man gör. Jag minns när jag arbetade på lab på läkemedelsindustri ett år efter gymnasiet. Jag hade yrsel på morgonen (gick upp 6.15) och företagsläkaren konstaterade att med mitt låga blodtryck fick jag antingen medicinera eller göra morgongymnastik. Valet var enkelt och sedan dess har jag tränat lite varje morgon. Skönt sätt att väcka kroppen på, och sen 11 år gör jag även qi gong på morgonen. Dessutom, när jag lade om kosten och tog bort det mesta sockret försvann ev yrsel och blodsockerpendlingar. Jämt och fint humör blev resultatet!

Det härliga med hälsan är hur man med små medel verkligen kan förbättra sin situation och hälsa. Det var vad jag försökte förmedla i kväll också – och det togs emot väl. Detta företag satsar också på hälsa, ekologiskt och välmående så det var en bra grupp att tala för.

Det roliga är att för mer än fem år sedan var jag ganska ensam med detta, och för tio år sedan var det lite öken… Men nu är det massor som håller på. Hälsovågen är verkligen den största folkrörelsen idag och det är positivt! Det bådar gott för framtiden. Snart ska även de beslutande organen se detta och ger mer resurser och utrymme för friskstimulans och utbildning.

Ha det gott!
Sanna

PS: Jag får så mycket positiv respons via mejlen och varmt tack för det! Här är några:

Jag har nyss läst din senaste bok och den är lika underbar som de andra du skrivit. Har också varit på en av dina föreläsningar. Jag älskar dina böcker och jag är mycket intresserad av utskicken. En trogen “fan” i Staffanstorp

Tack för all kunskap och god hälsa som din information har givit mig, världen behöver fler som du som ser helheten. /Hanna

Jag vill bara skicka dig ett stort varmt innerligt tack för att du är en så inspirerande och vis själ. Stor kram, Alexandra

Dr Sanna Ehdins bloggSanna ord 2009