Hej härliga du! 

Hoppas att din vecka är strålande!

Jag älskar att göra det jag gör varje dag och att vara entreprenör. Men det kan också tyvärr innebära en del stress.

Jag måste erkänna att jag har svårt att stanna upp och reflektera när det blir för mycket. Just för att det är så kul och jag vill så gärna nå mina mål i tid.

Men ibland (eller oftast) när man är i det läget, av känslan att det är för mycket, har jag lite knep som jag tar till för att få en extra boost.

I veckans fria utbildning och Hälsohero brev delar jag med mig av dem alla!

Men först vill jag berätta att vi på Holistic Health Academy har fått så många intresseanmälningar till vår nya utbildning inom fasta! 

Snart kommer det mer information till er som anmält sitt intresse! Vi ser så fram emot att snart köra igång denna fantastiska utbildning hos oss!

Mina 4 bästa verktyg mot stress!

Idag är det svårt att undvika stress. Utan det handlar mer om att hitta verktyg att kunna hantera stressen.

Stress är idag ett stort hälsoproblem som kan leda till många sjukdomar med tiden.

Mina 4 bästa tips!

1. Meditera och återhämtning

Det bästa du kan göra är att stänga av några dagar, för att hämta kraft. När jag gör det så ger det mig så mycket tillbaka. Även fast jag känner en stress kring att stänga av, så vet jag att det kommer ut bättre och smartare lösningar när jag gör det, än när hjärnan är på högvarv.

Att meditera flera gånger om dagen och bara vara, behöver alla människor för en fungerande hjärna och kropp.

2. Våga tappa kontrollen 
En del av det som får oss människor att känna sig stressade är att känna sig utom kontroll. Både vår egen, men även andras och Världens kontroll. 

En övning du kan göra är att ta ett steg tillbaka och försöker förstå vilken del av den situationen du har inflytande över – oavsett hur liten det är. På så vis kan du bryta tankemönstret.

Du får nämligen en överblick och du kanske ser att du har mer inflytande över situationen än du kanske tror. Eller du kanske inser att du kan inte göra något åt det, och på så vis också släppa det.

3. Djupandning 
Djupandning är ett bra sätt att ta kontroll över din reaktion när du ställs inför en stressfaktor som annars är utom din kontroll.

Att djupandas innebär att du släpper ut all luft från bröstet och håller andan i 4 sekunder, andas sedan in genom näsan i 4 sekunder, håller sedan andan i 4 sekunder och andas sedan ut ur näsan i 4 sekunder. Upprepa detta 4-4-4-4-cykel i fem minuter, eller tills du börjar känna dig mer lugn. 

En mycket bra andningsövning när du behöver komma tillbaks snabbt om det uppstått en akut stress situation.

4. Lion’s Mane
Om din hjärna kunde behöva en uppdatering finns det inget som är bättre än Lion’s Mane!

Lion’s Mane är en stor vit svamp med långa taggar (påminner om en lejonman och därav namnet).

Den kan öka immunsystemets funktion då den innehåller en hel del antioxidanter. Den kan ge dig extra kraft, energi, minne, inlärning och fokus.

Den är väldigt effektiv så börja med max 1/4 dels tsk om dagen.

Ha en fin fortsatt vecka! 

Kram
Johanna – Din Hälsohero!