Berätta lite om dig själv och vad du gör

Jag heter Daniela Schütt, jag har en utflugen son på 22 år och jag bor själv i eskilstuna med min papillon yogahund Yoda. Jag driver yogastudion Din Balans sedan 14 år tillbaka. 

Du har utvecklat en speciell yogaform, Sense-In ® Kan du berätta lite om den

Sense-In ® har vuxit fram genom min egen resa till läkning av Ptsd efter en grov misshandel jag var med om när jag var 20. Jag kände mig vingklippt, som om jag aldrig skulle kunna fungera normalt i samhället igen.

Jag djupdök i stressfysiologi för att förstå mer om stress och hur kroppen är byggd att klara av stress. Jag insåg att vilda djur klarar långt högre och livshotande stress på daglig basis, utan att lida av Ptsd. Vi har samma bas i vårat nervsystem. Det betyder att vi klarar det med, bara vi låter nervsystemet agera som det ska.

Sense-In ® är den teoretiska kunskapen om kroppens strategier för att hantera stress, återhämtning, och balans i kroppen, uppbackat av övningar för att nervsystemet ska kunna agera som det ska. Med den kunskapen får man ett nytt sätt att se på kroppens stressreaktioner och man kan hjälpa den istället för att motarbeta den. Stress gör oss starkare, inte vingklippta och skadade, som jag först trodde.

Läs också: Ekoappen retreat – självkärlek

Vad är självkärlek för dig?

Att inte vara så hård och dömande mot sig själv. Ofta är vi betydligt hårdare mot oss själva än vad vi någonsin skulle vara mot någon annan. 

Hur får man in självkärleken i yogan?

Yogan här i väst förknippas ofta med de fysiska övningar man gör. Vilket man ofta sätter i samma fack som att gå och träna. Självklart är det roligt att lära sin kropp att klara nya saker, (det är det viktigt att fortsätta med det hela livet.) Se till att din yogapraktik är mer en upplevelse av din kropp istället för en träning. Njut, känn, utforska och lär känna din kropp. Var, istället för gör.

Läs också: Stor guide till höstens och vinterns retreat

Hur kan man öva på att bli mer kärleksfull mot sig själv?

Bli medveten om när vi är för hårda mot oss själva. Vad säger jag till mig själv. Skulle jag säga så till någon annan? 

Hur kan man sprida självkärlek till andra och bidra till en mer positiv och harmonisk värld?

Var mer tålmodig, vi vet inte var andra befinner sig. Jag brukar tänka att de flesta människor alltid gör det som, de där och då, tror är klokast och bäst. Vi gör alla så gott vi kan.

Av Johanna Stala von Schewen

Köp din biljett till Ekoappens retreat – självkärlek och läs mer här

Delbetalning med Klarna är möjlig!
Din investering i dig själv är 4 990 kr och i priset ingår:

♥ Två middagar
♥ Tre luncher
♥ Två frukostar
♥ Två övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the och frukt
♥ Välfylld goodiebag 

Vill du få 1000 kr i rabatt?

Gå med i Ekoappens kostnadsfria medlemsklubb, så hittar du en rabattkod där.

Missade du en retreat? 

Se alla våra kommande retreats här.

Ekoappen retreatIntervjuretreat