Fråga

Hej!
Jag skulle vilja få hjälp att sätta ihop en bra hudvårdsrutin som inte är alltför dyr. Jag är 37 år och min hud får lätt finnar och blir glansig, samtidigt som den börjar tappa lite spänst. Jag har fina linjer runt ögonen och på sommaren framträder pigmentfläckar lite svagt. Kan en oljebaserad rutin vara något för mig? Vill gärna ha tips på produkter! Vänliga hälsningar Lisa

Svar

Hej Lisa

Tack för din fråga!

Jag skulle säga att den bra hudvårdsrutin gör du både från insidan och utsidan. Får du lätt finnar och huden blir glansig, kan det ha med en nedsatt matsmältning att göra. Se över vad du äter och öka upp med minst 50% grönsaker på tallriken och dra ner på det andra. Glöm inte att dricka vatten jämt fördelat under dagen.

För att även stötta huden från utsidan kan det vara bra att använda produkter med naturliga oljor som möjligt. Det finns många bra produkter för huden och jag skulle prova att tvätta med en mild rengöringskräm exempelvis från Weleda – Almond Soothing Facial, en mild rengöring som inte torkar ut hudytan. Därefter ett serum som går djupare ner i huden och ger mer fukt och kan varmt rekommendera det från Dr Sannas som heter – Närande Anti-aging Serum. Jag skulle även börja med en ögonkräm och gillar en från Mette Picaut – Precious Eye Cream. Det är en anti Age-ögonkärm som minskar mörka ringar och fina linjer samt ger en fin lyster till den känsliga och tunnare huden runt ögonen. Avsluta med en lättare kräm och kan varmt rekommendera en från Rosenserien – Moisturizer Normal/Oily. En lätt och vårdande kräm som återfuktar huden, utan att göra den mer fet.

Lycka till med din nya hudvårdsrutin!

Kram
Johanna