Vad fick dig att intressera dig för inre ledarskap, relationer och föräldraskap?

Jag tror mycket har handlat om min egna livsresa. Jag har så länge jag minns varit intresserad av mer filosofiska frågor, om relationer, psykologi, andlighet och så ett stort intresse för att just stötta barn som många gånger är så sårbara i vår värld. Mycket av intresset är också hämtat från egna erfarenheter som jag sedan kunnat vända till sätt att stötta andra.

Jag älskar att göra och skapa

Hur har du utvecklat din egen metod och filosofi kring dessa ämnen?

Oj, svår fråga. Tror det handlat om en mix av studier och praktik. Jag älskar att göra och skapa. Jag älskar att växa och se hur jag ständigt kan bli mer av den människa jag drömmer om att vara. Jag har också varit duktig på att skapa mig ett stort nätverk av vänner och inspiratörer som i sin tur stöttat mig. En stark koppling till att det finns något större än mig själv har varit ett av de viktigaste verktygen tror jag. Att liksom vara ”online” med Livet. Det är där den sanna uppkopplingen finns. Ju svagare uppkoppling, ju jobbigare är det att vara människa!

Läs också: Ekoappen retreat – Tonårsliv & Föräldraskap med Micke Gunnarsson 3-5 november

Vilka är de största utmaningarna och glädjeämnena som du har mött som föreläsare, författare och entreprenör?

Mig själv är den absolut största utmaningen hittills. Ärligt talat. Att man ständigt märker hur man gör sitt bästa men hur det ändå inte alltid blir som man tänkt sig, men att läkning, förlåtelse och accceptans finns där som ovärdeliga verktyg. Glädjeämnena handlar dels om mötena med alla magiska människor i min vardag men också om att realisera mina idéer. Att våga följa min inre röst mitt hjärta och intuition. Och att vara så autentisk som möjligt. 

Vad är ditt bästa tips till tonåringar och föräldrar som vill förbättra sin relation och kommunikation?

Som vuxen att lyssna och bara finnas där. Inte tro att du har facit för ditt barn. Att skapa kontakten som kan vara så trygg att ditt barn våga välja dig. Här handlar det oftast om din egen brist på inre trygghet vilket ofta kan leda till ökad kontroll. Vilket i sin tur skapar ökad distans mellan förälder och barn. När det kommer till tonåringen så skulle jag nog mest bara vilja säga att allt kommer bli bra. Våga lita på någon vuxen att prata med om du känner dig ensam i dina tankar och känslor. 

En helg att minnas!

Vad kan deltagarna förvänta sig av din föreläsning och workshop på Ekoappens retreat?

Jag hoppas kunna stötta föräldrar och barn med att stärka relationen dem emellan. Jag vill inspirera till mycket skratt men också igenkänningar som kan vara utmanande. Vi kommer ha kul och möta varandra på nya sätt. Att fördjupa vår relation helt enkelt. En helg att minnas!

Vad inspirerar dig i ditt liv och vad gör du när du behöver ladda om?

Vara i naturen, bada, dansa, meditera, vila, umgås med vänner och mina barn. Jag fylls också med energi i mitt egna skapande som att skriva, skapa musik och genom andra kreativa uttryck. 

Läs också: Ekoappen retreat med Anette Forslund och Anna Baard Blixt: 8-10 september

Vilka är dina framtidsplaner och drömmar?

Wow! Ja du…att försätta hålla mig vid Liv. Med det menar jag verkligen att leva så mycket jag kan. Att inte hålla igen mitt hjärta genom rädslor och oläkta sår. Utan att fortsätta dansa mig fram på gator och torg. Mitt ”varför” i allt jag gör handlar om att bidra till en mer medveten och kärleksfullare värld. Sedan hur jag gör det och vad jag hittar på, har jag sällan någon aning om. Jag litar på att idéerna, mötena och tillfälligheterna kommer. Livet har en plan!

Hur kan man följa dig och ta del av din kunskap och inspiration?

Jag skulle direkt tipsa om min app ”Micke & Co”! Där håller jag nu på att bygga upp min egen gemensamma community för människor som vill växa tillsammans med mig på olika vis. Man kan också följa mig på sociala medier, sök på mickegunnarsson. Eller besök www.mickegunnarsson.se

Av Johanna Stala von Schewen

Köp din biljett och läs mer här

Delbetalning med Klarna är möjlig!
Din investering är 10 000 kr för en vuxen och en ungdom och i priset ingår:

♥ Två middagar
♥ Tre luncher
♥ Två frukostar
♥ Två övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the och frukt
♥ Mickes bok Medvetet Föräldraskap – signeras på plats!

Vill du få 2000 kr i rabatt?

Gå med i Ekoappens kostnadsfria medlemsklubb, så hittar du en rabattkod där.

Missade du en retreat? 

Se alla våra kommande retreats här.

familjfamiljelivIntervjutonåring