Berätta lite om dig själv, vem är du och vad gör du?

Rukhsar Hadaf, en som trivs i både utmanande, stimulerande som lugna och fridfulla miljöer. Som manager i ett techbolag finns ett stort intresse av utveckling och möjligheterna inom ledarskapet. För att balansera och stärka kropp och sinne har yoga och meditation varit en del av livet i flera år, tills hon fann passion för Ashtanga yoga och Vipassanna meditation. Det stora intresset för mental och fysisk hälsa började tidigt när hon diagnostiserades av kronisk sjukdom, endometrios och fördjupas under tillfrisknande från Anorexia Nervosa. 

Vad är aktuellt hos dig just nu?

Just nu är livet händelserikt både personligt och professionellt – spännande projekt och sociala aktiviteter som blir fler i samband med sommarens ankomst. Det gör det viktigt att ge tid rum för min inre utveckling och återhämtning. Mitt nuvarande fokus är på meningsskapande, upptäckande och att vara närvarande i nuet. Samt att fördjupa min praktik i yoga och meditation.

Läs också: 6 Sommarretreats du inte vill missa

Du kommer att ha ett Silent Retreat den 15-18 juni på Framgångsgården i Hävla, kan du berätta lite om det?

Min intention för helgen är att skapa en trygg miljö som välkomnar individer att våga ta en paus från den yttre världen för att utforska sin inre verklighet. Genom att koppla bort externa distraktioner och gå in total tystnad ges en möjlighet till full observation av sina tankar, känslor och upplevelser i sin ärliga natur. Förhoppningarna är att skapa en djupare förståelse för den mentala och fysiska strukturen samt att uppnå en ökad sinnesjämvikt och kvalité i livet med hjälp av en särskild meditationsteknik, som man med fördel kan fortsätta med dagligen i efter retreatet.

Vad är det som är så bra med ett tyst retreat?

Den ädla tystnaden ger verkligen möjlighet till introspektion och fokus på processen som sker inom oss, möjlighet att dedikera hela vår uppmärksamhet på meditationen. Är vi istället omgivna av andras subjektiva uppfattning påverkas vår uppmärksamhet till vår egen verklighet och vi blir förblir okoncentrerade. 

Läs också: Forskning visar: Så bra är yoga för din hälsa

Vilken typ av yoga kommer det att vara på retreatet?

Yogan är inspirerad av Ashtanga och Yinyoga. Det är personligt utvalda positioner sammansatta för att hjälpa till att stärka och öka flexibiliteten inför de många timmar av meditation och stillasittande under helgen.

Hur kan man förbereda sig inför ett tyst retreat?

Inför detta retreat behövs det ingen förberedelse, den största förberedelsen enligt mig är att ta modet i att vara i nuet och lita på processen. Första tiden kommer förmodligen med en del utmaningar, genom att acceptera dem och fortsätta märker man ganska snabbt hur väl man anpassar sig till nya miljöer och omständigheter.

Konkret kan det vara till hjälp att bli av med det beroende vi har skapat till teknik och sociala medier, som upptar vår närvaro i nuet. 

Vill du åka på Silent retreat? Köp din biljetter och läs mer här

Din investering är 2900 kr men som medlem i Ekoappen får du gå för endast 1500 kr.

 Gå med i Ekoappens kostnadsfria medlemsklubb, så hittar du en rabattkod där.

Vill du ha tips på fler retreat? 

Se  kommande retreats här.

Av Johanna Stala von Schewen

retreatyinyogayoga