Jag fick ett läsarbrev från en 84-årig man som skrev att min bok “12 veckor till ett självläkande liv hade räddat hans liv! Det gjorde mig lycklig att ha gjort sådan skillnad i hans liv, Jag lade hans brev anonymt på Sociala media och fick fantastisk respons. Så här är förordet till den boken, utifall ni vill veta något om den. 12 veckor till ett självläkande liv var en stor bästsäljare 2005 och guidade över 100 000 människor till ett friskare och mer hälsosamt liv!

Pocketboken

På bara tolv veckor kan man åstadkomma stora förändringar. Det tar åtta veckor att bli av med en vana som blivit en biokemisk obalans, och man behöver (minst) en veckas startsträcka och ett par veckor för att sätta det hela.
Boken tar upp alla aspekter – från det vi äter till känslor, tankar och det andliga. Syftet är att skapa en helhetssyn som var och en kan använda i sitt liv och för sina behov. Det sker stegvis, vecka för vecka, med mängder av övningar och praktiska tips som hjälp på vägen.

Förord

Denna bok vänder sig till dig som vill må mycket bättre i ditt liv. För det stora flertalet är problemet inte sjukdom utan snarare brist på friskhet. Många har olika diffusa symtom som tar bort mycket kraft i livet. Man orkar och räcker knappt till för vardagens anspråk. Mycket av detta försvinner av sig självt när du höjer livsenergin och på olika sätt stimulerar de självläkande processerna.

Den goda nyheten är att alla kan förbättra sin hälsa och öka sitt välmående genom att ändra sin livsstil! I dag finns så mycket värdefull kunskap att ingen behöver må dåligt i längden – det gäller bara att nå ut med kunskapen.

Denna bok syftar till att steg för steg öka medvetenheten om hur du kan ändra ditt liv så att du mår betydligt bättre. Det nya synsättet handlar om att lyfta fram friskfaktorerna och vår naturliga, medfödda självläkande kraft. Kroppen har en inbyggd drivkraft att läkas och bli hel som vi kan stärka och främja. Om man skär sig i handen läker det av sig självt utan att vi ens behöver fundera över det. Den självläkande förmågan finns hos alla livsformer och den utgör grunden för en god hälsa.

Stärk självläkningen

Sedan urminnes tider har människan stärkt sin självläkande förmåga med hjälp av rätt kost, örter, vila, kärlek, motion och andliga övningar. Man har även fått hjälp och råd av erfarna medicinmän, schamaner, healer, kloka gummor och gubbar. Varje person har behandlats individuellt, utifrån sina förutsättningar och aktuella behov. Det synsättet finns fortfarande kvar inom den österländska traditionella medicinen.

Våra förfäder vårdade sin hälsa med en enkel kost, örter och en sådan livsstil som gjorde att de överlevde de mest påfrestade förhållanden. Människan har klarat sig väl under lång tid eftersom hon har levt enligt sina naturliga förutsättningar. Det gäller att hitta tillbaka till detta nu när ohälsan och välfärdssjukdomarna har ökat stort på bara ett par decennier.

Konkret handledning

Denna bok är tänkt att fungera som en konkret handledning på vägen. På tolv veckor kan du åstadkomma stora förändringar i ditt liv. Det tar åtta veckor att bli av med en vana som blivit en biokemisk obalans, och du behöver (minst) en veckas startsträcka och ett par veckor på dig för att sätta det hela. Det tar även åtta veckor att få in en ny vana, så ha tålamod med dig själv och acceptera att bakslag är en del av processen.

Boken tar upp alla delar från kost och näring till känslor, tankar, energikroppen och det andliga. Syftet är att skapa en helhetssyn som du kan använda i ditt liv och för dina behov. Det sker stegvis, vecka för vecka, med mängder av övningar och praktiska tips som hjälp på vägen. Ta dig tid och ge utrymme för detta och du kommer att bli rikligt belönad!

Glädje och lust är också starka drivkrafter så låt din nyfikenhet och upptäckarlust leda dig. Gör det till en spännande resa där du lär dig mycket om dig själv och dina behov. Vi är alla unika och individuella och mår bra av olika saker. Ju mer du är i kontakt med dig själv desto bättre kan ditt liv fungera. Vägen till en god hälsa handlar om att hitta tillbaka till din livskraft!

Bästa sättet att förändra din situation är att lägga till en eller ett par goda vanor i taget och låta det ta tid. Fördelen är att det aldrig är för sent att börja! En nittioåring som börjar träna och ta kosttillskott får inom 12 veckor en hälsa som en sjuttioåring.

Den här boken ger dig förutsättningarna och du ger dig själv möjligheten. Välkommen bland de självläkande människorna!

Den naturliga läkande kraften
som finns inom var och en
är den starkaste livskraften för att bli frisk.

Hippokrates, läkekonstens fader (ca 460–360 f. Kr.)

Att göra skillnad så här, ger mitt liv stor mening! Jag är tacksam och glad.

Innehåll

Förord
Vecka 1 – Startsträckan
Vecka 2 – Vad ska jag äta?
Vecka 3 – Håll flödet igång
Vecka 4 – Skapa biobalans
Vecka 5 – Läkande relationer och känslor
Vecka 6 – Rensa kroppen och må bättre
Vecka 7 – Ge dig sömn och vila
Vecka 8 – Din personliga kost
Vecka 9 – Mer glädje, lust och lek!
Vecka 10 – Stärk dina energier
Vecka 11 – Själens helande kraft
Vecka 12 – Helheten
Appendix
Tack
Litteratur
Register

  • “12 veckor till ett självläkande liv” som kom 2005 och finns som e-bok – t ex här.  Boken finns även att beställa på antikvariat, samt den lär finnas på bibliotek i hela landet (mina böcker lånas flitigt). 
  • Jag glömmer aldrig den dagen det var försläpp på boken, min proffsarrangör hade hyrt Stockholm City conference Center och jag fyllde två föreläsningar på em och kväll med vardera 1800 personer (totalt 3600 personer) och det såldes 1600 böcker. Det var en helt fantastisk stämning, så förväntansfull och så mycket glädje!
Dr Sanna Ehdins blogg