Människans naturliga, medfödda önskan är att bli älskad för den hon är – och inte för det hon gör. Vi föds med denna naturliga känsla, det är inget vi behöver lära oss.

Däremot är det väldigt många som får lära sig av med att vilja få kärlek … För om vi bara blir accepterade och sedda genom prestationer måste vi tränga undan det naturliga självet och i stället agera på ytan. Då tar det falska självet för stor plats, och konsten är att hitta tillbaka till sin sanna kärna – den man är. Vägen dit går alltid via ökad självkärlek.

När du omfamnar den du är, fullt ut och helhjärtat, kommer allt att lösa sig.

Genom att bli mer medveten om att – och när – man fördömer, kategoriserar och hårt kritiserar sig själv (och andra) kan man minska den kritiska och dömande rösten.

Man kan även be en nära vän om hjälp att se sitt eget beteende. Genom att synliggöra detta, kan du välja att ge dig själv mer positiv, kärleksfull feedback. Detta är essentiellt för inre personlig växt.

Kärlek är handlingar och ord, och när man visar sig själv att man är värdefull börjar man även att tycka mer om sig själv.

För det du matar växer, det du tänker manifesterar du, och det du känner attraherar du. Och precis som allt annat behöver vi träna det för att utveckla det, för det du tränar stärks!

.

Träna självkärlek

Självkärlek handlar om vår inställning. Det handlar om hur vi ser på och värderar oss själv. Förändringen kommer när du börjar att:

1. Bekräfta dig själv.

2. Värdera och respektera dig själv.

3. Acceptera dig själv precis som du är – du behöver inte göra något utan bara vara dig själv. Du duger som du är.

4. Skapa trivsel i ditt liv genom att göra det som du tycker om och som gör dig glad.

5. Ta signalerna inifrån och din känsla (intuition) på allvar. Stanna upp och känn efter, gärna många gånger per dag.

6. Skydda, sätta sunda gränser och ta väl hand om dig själv.

7. Avsätta tid och energi för att utveckla en kärleksfull relation till dig själv.

Använd även varje dag Blissful body-metoden (fd Happy Heart-metoden) som jag utvecklat. Den bryter med stressen och oron när den sker, och skapar ett omgående inre lugn.

Denna metod används effektivt för  att  bryta ens beteende – och gör det därför varje gång stressande uppstår för då går det mycket snabbare att bryta och komma ifrån gamla mönster. Färdigheten ökar med träning, och man drar de facto även om nervbanorna samtidigt.  Hjärnan är plastiskt och varje tanke leder till en ny nervbana.

Genom att direkt bryta med negativa mönster och ersätta dem med positiva bygger du en ny hjärna!

Medveten neuroplastisk träning alltså. Läs mer om att dra nya hjärnbanor här!

Men kom ihåg; vi behöver upprepad övning!

Happy Heart! 

.

Dr Sanna Ehdins blogg