Jag har ingen direkt åsikt om Zlatan men han är en personlighet o rasande skicklig fotbollsspelare. Jag minns också hur mkt han mobbades av svenska sportjournalister när han hade samma självsäkra attityd från start i Malmö FF: jag ska bli bäst i världen. Ajabaja i Sverige, invandrare och skånsk – han hånades öppet i början.

Trist och starkt göra sin sak, vad andra än säger.

Nu har han rekryterats till Los Angeles Galaxy o amerikanska fotbollsligan – och sätter in denna helsidesannons i Los Angeles Times… 👍🏼😂 Sedan går han in i 70e minut och gör två osannolika, fantastiska mål och avgör matchen. Kul med levande legender! 🌟🌟🌟

Han fick frågan innan om storstaden LA verkligen var stor nog att rymma hans personlighet, o svarade: If not I make it bigger.

Som sagt, jag har (hade) ingen direkt åsikt om honom men han lämnar mig med ett leende på läpparna för han både inte sticker under stolen om sitt värde och ändå verkar ha hälsosam självdistans – samt talang att backa upp sina claims. Kanske han startar en Zlatanskola och lär fler?

Ut med Jante nu tycker jag!! Intressant svenskt samtidsfenomen oavsett och han kommer definitivt att erövra USA, som älskar muskulös power, talang, självförtroende och resultat!

Go fot it Zlatan!! 😎💪🏼👊🏻😂

.

Lade detta på FB och LinkedIn först, och det fick enormt genomslag (40 000 views på LI) och mycket positiv respons så jag lägger det här också. Först nu noterar jag att LA Galaxy är blågula… 🙂

Dr Sanna Ehdins blogg