Annica Olsson

Annica är en 30 årig tjej från en liten stad i Skåne som älskar allt som har med personlig utveckling och hälsa att göra. Till exempel hur vi kan stötta kroppen till självläkning och balans för att bli våra bästa jag. Hon är utbildad förskollärare och har arbetat inom de flesta omsorgs/sociala arbeten då hon alltid älskat att hjälpa andra människor att utvecklas. Annica slutade som lärare sommaren 2021 då hon startade sitt bolag Glowing Health With Annica AB där hon erbjuder 1:1 coachning för att hjälpa människor finna grundorsaken till sina besvär/symptom för att kunna bli helt bra – en gång för alla. Hon är även ute och inspirerar/föreläser om mage/tarm och vårt mentala mående vilket även är starkt sammankopplade med varandra och hur vi kan göra för att uppnå en balans. Annica är även en person som tycker om att ta ansvar och hon är väldigt engagerad i allt hon gör. På fritiden umgås hon med vänner och familj. Ett stort intresse är träning och hon älskar att resa.

Q&A

Vad är hälsa/hållbarhet för dig?
Jag utgår alltid från helheten både när det gäller hållbarhet och hälsa och dessa grundar sig i medvetna val.  Vi måste se till alla delar vare sig det gäller kost, tankar, rörelse, arbete, relationer etc. Alltså se till både den själsliga, andliga och fysiska dimensionen. När du ger dig själv och din kropp rätt förutsättningar för en god hälsa så bidrar du automatiskt till att det blir hållbart.

Vad är ditt bästa hälsotips?
Ägna dig åt det du älskar så kommer din hälsa till största sannolikhet vara mer balanserad och du kommer ha minskad stress, fler positiva tankar och vara i rätt frekvens. Men också att stanna upp och lyssna inåt då din kropp och känslor är din bästa vägvisare i livet. Lyssna på magkänslan och intentionen och du kommer finna rätt väg. Du kan tex. ta hjälp av meditation ca. 10 minuter om dagen åt det kommer det göra underverk för din hälsa på så många plan. Skapa goda vanor och håll fast vid dessa vad som än händer.

När mår du som bäst?
När jag fått starta dagen med tacksamhet och en promenad, vara runt människor som ger mig energi, vara i solen och har tid till återhämtning. Och självklart när jag får möjlighet att hjälpa andra att utvecklas och nå sin fulla potential och mående. Att få vara med på människors resor och se deras hårda jobb men framför allt resultat är fantastiskt.

Hur räddar du världen lite varje dag?
Genom att inspirera och ge andra verktyg till hur de kan hjälpa sig själva att må så bra som möjligt. Men också genom att jag vågar följa mina drömmar även om jag ibland är rädd, det tror jag sprider hopp för många människor då vi ofta söker trygghet och tar det säkra före det osäkra.

Ditt bästa pepp-tips?

  • Allt du gör kommer ge din en ny insikt, lärdom eller framsteg. All utveckling kommer från en aktiv handling. Du har ett val hur du ska må och hur saker och ting ska bli.
  • Du har alla möjligheter i välden det är bara du själv och dina egna föreställningar som begränsar dig.
  • Lyssna till din intention och följ magkänslan som är hjärtats sanna väg.
  • Omge dig med människor som höljer din energi och mående.
  • Meditera, rör på dig och skratta massor 😊
Holistisk hälso- och livsstilsterapeut