Catyoga – eller kattyoga – är en enkel metod som jag utvecklat för att öka flödet i kroppen, tänja ut bindväven och därmed både öka sin smidighet och förebygga spända muskler och stelhet.

Jag har aldrig ont i kroppen. Dels för jag tränar var dag – kort m tyngder hemma o även på gym – och dels för att jag stretchar o töjer varje dag med den Catyoga jag utvecklade 2013. 😊👍🏻

Sedan sex år gör jag catyoga ett par gånger om dagen. Det tar bar ett par minuter att sträcka och dra ut kroppen medan jag djupandas. Suveränt enkelt och fungerande!

På flera arbetsplatser stoppar de arbetet två gånger om dagen för att ta knappt fem minuters rörselsepaus med Catyoga. Det motverkar spänningar, ökar flödet och lugnar. Enkel, god vana! 😀

Se min Catyoga instruktionsfilm här!

Jag kallar det för catyoga eftersom katter alltid sträcker ut ordentligt när de har vilat. Det är enkelt att göra och bästa sättet att förebygga spända muskler och stelhet. Rygg kotorna justerar sig själva också när man sträcker och böjer kroppen. Jag har aldrig mer spända muskler nu!

Börja redan på morgonen med att sträcka ut och röra på dig! Jag gör det även när jag väntar på buss o tåg etc, utmärkt lägga in under dagen. Vi är INTE gjorda för att sitta stilla i timvis, utan rör på dig var halvtimme. Appen ”Be focused” hjälper med det, jobba 25 min och pasa 5 min osv.

👉🏻Goda vanor börjar idag 😀💪🏻

Samt att jag äter antiinflammatoriskt och näringstät, ekologisk mat – det motverkar också stelhet och värk. 😊💚👍🏻

Dr Sanna Ehdins blogg