Här är info steg för steg hur du enkelt och effektivt skadar din hud, och bygger upp risken för hudproblem, eksem och överkänslighet i huden:
.
1. Duscha med rikligt med varmt vatten, för det löser upp naturligt skyddande fett på huden och öppnar porerna i huden.
.
2. Smörj därefter in huden med löddrande tvål med SLS/SLE syntetiska löddermedel, för ju mer tvålen löddrar ju bättre är det – eller hur? Ja, definitivt om man vill tvätta bort allt naturligt fett, probiotika etc som finns i huden. Därefter duschar man ännu mer varmt vatten för att vara säker på att allt naturligt, skyddande som fanns på huden är borta. Perfekt sätt att helt rubba hudens mikromiljö.
Visste du att: SLS, natriumlaurylsufat och liknande används vid allergitestning när man vill rugga upp och skada huden så att kemikalier kan tränga ner bättre. Och det få användas som tvål…?
.
3. Kliv ur duschen och torka nogsamt av huden, så att du får bort allt – fukt och fett – allt skalas av huden.
.
4. Smörj sedan in huden med de stora märkenas hudkrämer gjorda på billiga bulkkemikalier och mineralolja utvunnet råolja. Det tillför huden noll näring, absolut inga naturliga vegetabiliska fettsyror och essentiella näringsämnen.
.
Istället ser du till att smörja in huden med en handfull mer eller mindre giftiga och/eller carcinogena kemikalier. Detta läggs alltså på en redan sargad hud. Mineraloljan lägger sig som plastpåse på huden, vilket är mycket skadligt och inflammationsdrivande.
.
Klar. Nu är processen fullbordad. Du har skadat och irriterat huden m starka medel och tvättat bort naturligt skyddande fetter o bakterier vi behöver. Dessa steg innebär en mycket effektiva process för att skadar huden i förtid…
Hur smart är det på en skala 1-10? Noll.
 .

Nu är det 2018. Tänk om, tänk nytt och gör nytt.

Man ska inte lägga något på huden som man inte kan äta. Så gå in i badrummet och öppna dina burkar och flaskor och provsmaka på det. Nehej, kanske inte det inte.  För att det är i princip oätligt och äckligt det som finns i de flesta hudprodukter. Men huden är genomtränglig och delvis porös, så att små molekyler tas upp direkt och de i fettlösliga form kan tas upp till 60–70 procent (enligt hudläkare jag talat med). Det är mindre bra om du inte smörjer in med bra, naturliga, vegetabiliska krämer och oljor…
.
Därför ska du bara smörja det på huden som du även kan äta.
Jag rekommenderar att du går in på en hälsokost, ett välsorterat varuhus eller hos en hudterapeut och orienterar dig om vilka produkter de har som innehåller bara naturliga, ekologiska växtoljor – och så lite kemiska tillsatser som möjligt. Pröva dem, dofta och smaka på dem. Känns de bra för dig? Tycker din hud om dem?
.
Tänk hur många hundratals liter du smörjer huden med under livet, det är värt lite tid att undersöka vad som verkligen inte är bra. Och inte följa reklamens råd… Hmm.
.

Dessutom duschar jag kallvatten sedan 1,5 år för att det är mycket bättre för huden, och Det gör oss även pigga, och är starkt föryngrande.  ökar produktionen av testosteron och minskar avsevärt träningsvärk (dvs inflammation) efter träning. En kvinna blev helt av med sina ryggproblem då värmepannan kraschade och hon fick duscha iskallt hela tiden. Jag är numera beroende av den positiva endorfinkicken av en kalldusch på morgonen!

.
Läs mer: 

.

Dr Sanna Ehdins bloggEnkla hälsoråd