Väl beskrivet av Steven Spielberg, hur viktigt det är att lyssna på den lilla viskningen, den inre rösten eller drömmen som berättar för dig vad du ska göra. Drömmen kommer liksom kommer in bakvägen, den möter dig inte rakt framifrån, utan visar sig kanske där man minst anar det. Inte bara en gång utan flera gånger.

Fredagen är Kreativitetsdagen här på Sannas Blogg – och nedan, under filminlägget, är lite råd om hur du kan använda denna fantastiska skapande energi mer i ditt liv!

[av_video src=’https://www.facebook.com/themateuszm/videos/1251512221613389/’ format=’1-1′ width=’1′ height=’1′ av_uid=’av-4gh591′]

Hur man hör den inre rösten?

Det är lättare om man stannar upp, helst i tystnad och stänger ute de yttre intrycken. Meditation är det bästa, men det räcker ofta att lägga sig på sängen och släppa på allt. Inte somna, men sväva mellan vaket och nästan sömn. Då är man i bäst kontakt. Som när man vaknar på morgonen och ligger kvar i sängen – mellan vaket o sömn… Då är man i riktigt bra kontakt! Jag får alltid de bästa tankarna då… så ha alltid papper och penna vid sängen och skriv ner för annars försvinner de.

Använd din intuition

Ett bra sätt att öka tron på dig själv är att träna upp din intuition. Det gör du genom att använda dig av den för att ta reda på vad som är bra eller dåligt för dig. Alla människor har en intuitiv förmåga som kan ökas genom att vara öppen för andra intryck än synintrycken. Dessa kan lätt förvilla och lura oss med en fin yta. Det är också lätt att ha en åsikt eller döma beroende på hur något ser ut.

När man slutar att döma andra efter det som ögonen ser, frigörs mycket energi som kan användas till annat. Håll i en pryl, slut ögonen och känn om det är något du vill ha kvar. Slut ögonen och visualisera en viss person och se hur ditt inre reagerar.

Intuitionen talar till oss genom subtila känslor som vi kan välja att känna in och ta emot. Ju mer vi använder intuitionen desto bättre blir den. Till slut kan den fungera som ett finstämt instrument som hjälper oss med våra beslut. Du kan ta in och registrera energin hos en person eller en plats på följande sätt:

  • Hur upplever du energin? Är det positiva och upplyftande energier som gör dig lätt till sinnet eller är de tunga, mörka och obehagliga? Vill du vara kvar eller vill du därifrån?’
  • Lägg märke till den icke-verbala kommunikationen när du talar med en annan person. Är den andra öppen eller stängd? Uppstår det ett flöde och en dynamik i mötet eller står det helt still?
  • Du är själv det känsligaste mätinstrumentet i ditt liv: känner du dig avslappnad och behaglig till mods eller är du spänd?
  • Vad känner du i maggropen?
  • Hur påverkas hjärtats puls?
  • Var andas du någonstans? Är det med bröstkorgen (indikerar spänningar) eller med buken (det vill säga mer avslappnad)?

(text ur Nya Sluta kampa – börja Leva, Sanna Ehdin, 2016)

Dr Sanna Ehdins bloggKreativitet, skapande