Det svåra är inte att veta vad vi drömmer om – utan att våga leva sin egen dröm! Att ge sig själv tillåtelse…

De senaste tio åren har jag vetat inom mig att jag ville göra precis det jag gör nu, leva enkelt med det som ryms i en resväska, vara fri att resa som jag önskar och bo i varma, soliga klimat. Samt att skapa innovativa, nya hälsoprodukter och dela dem med andra – och ta Swedish Health till världen. Och nu förverkligar och lever jag det fullt ut! Step by step…

Lyssna på dig själv, låt inte andras drömmar ta över ditt liv.

Så steg ett är att finna vad som du önskar och drömmer om innerst inne. Ta fram papper och penna och skriv för hand, Aktivera din positiva hjärna genom att fylla i de spontana svar som kommer.

  • Jag känner glädje när …
  • Jag känner mening när …
  • Jag blir lycklig av att …
  • Mitt drömliv är att …

Det underlättar att tänka på vad som gjorde dig glad som barn. För du är samma person innerst inne, och det är våra känslor som är drivmotorn ändå.

Följ ditt hjärta, lyssna på dina drömmar och gör sedan jobbet – och ge inte upp. Ihärdighet och tålamod är bra egenskaper på vägen till din lycka. Gör det som får ditt inre att sjunga!

Hur börjar man…?

Ett bra sått att bryta sig ur det nuvarande är att börja våga förändra och utmana oss själva. Det kan handla om enkla vardagssaker som att tilltala en främmande person, att uppsöka nya kvarter i staden eller att pröva en ny sport eller dans. Människor som deltog i en engelsk studie blev ombedda att varje dag under en tid förändra något i sin vardag, och resultatet blev att de fick avsevärt förbättrad livskvalitet – oavsett deras utgångsläge.

Folk gick ner i vikt och ändrade sin livsstil till en bättre. De trivdes mer med sig själva, sina relationer och sitt liv, bara av att ändra enkla vardagssaker som vad de hade på sig, vägen till skolan eller arbetet, vem de talade med, vad de åt och så vidare. Så börja med att förändra en sak varje dag…

Min drömdag

När jag var 30 år satte jag mig och skrev ner hur min Drömdag såg ut. Inte vad jag jobbade med, utan vad jag gjorde. De saker som kändes meningsfyllda för mig att syssla med. Och jag gör detta fortfarande – lever mitt liv såsom jag önskade när jag var 30 år. Då jag hoppat av en framgångsrik forskarkarriär och hela livet var som ett stort vitt papper… Det är faktiskt inte bara enkelt!

Men det viktigaste är att man börjar, för har man väl satt igång och tagit första steget är man redan halvvägs! 

Man behöver kanske vänta in sig själv och tiden, men lika viktigt är att våga komma loss. Nu är tiden här för att förverkliga dina inre drömmar.

  • Ta fram ett nytt papper och skriv ner hur din drömdag ser ut… Eller något som du kan göra varje dag som gör dig glad.

Lets start manifesting! Ju fler som gör det, desto lättar blir det för alla.

Mitt motto sedan jag var 30 år och bodde i soliga södra Californien, där jag blommade upp som människa efter att ha varit rätt avstängd mina första 30 år, är:

Do what you love – share your Love

Denna värld behöver inte mer pengar och prylar, den behöver fler Levande människor! Jag önskar dig en fin dag.

.

.

Dr Sanna Ehdins blogg