Peter Wilhelmsson

Peter Wilhelmsson är en frisk, glad, passionär på över 70 år som har studerat och jobbat med hälsa hela sitt liv. Han är även författare med över 40 år av erfarenhet inom hälsobranschen. Peter har studerat fem år på universitet i USA, är utbildad örtmedicinare (Wild Rose College), naturläkare (SNLF), näringsmedicinare (NMTF), funktionsmedicinare (IFMCP) och anti-aging certifierad (MMI/A4M).

1983 grundade Peter ett svenskt hälso- och livsstilsföretag som han sålde 2018 och har under året även gett ut hela 14 böcker. Idag, som lycklig och aktiv pensionär jobbar han med författarskap, kurser, föreläsningar och med en begränsad patientmottagning.

Q&A

Vad är hälsa/hållbarhet för dig?
Hälsa för mig är att göra medvetna, fria val som styr mina tankar, känslor, livsstil, vanor så att de skapar inro ro, hälsa och glädje inom mig och är en inspiration för andra. Att göra många saker rätt som frigör mig att njuta och uppfylla min passion och livskall.

Hållbarhet är att tänka till med ord och handlingar så att det skapar tillgångar och möjligheter för förbättring på olika plan för både individer, familjer, samhällen och planetens resurser. Att hushålla och förvalta resurserna vi har så att vi till kommande generation lämnar en fredligare, friskare och mer balanserad planet.

Vad är ditt bästa hälsotips?
Att skapa vanor och förutsättning som samverkar för andlig, själslig och kroppslig hälsa. Gör många saker rätt samtidigt och försök alltid att förbättra och utveckla dig på alla plan.

När mår du som bäst?
När jag har tid att skapa balans på morgonen, när det blir fantastiska samtal och relationer, när jag kan njuta av min träning, min mat och många små detaljer varje dag. När dagen är fylld av tacksamhet och uppskattning och när jag kan hjälpa andra människor.

Hur räddar du världen lite varje dag?
Genom att leva som jag lär och är samt genom att sprida hälsobudskap och hälsoinspiration. Genom att visa kärlek till Gud, mig själv, min familj, mina medmänniskor och naturen.

Ditt bästa pepp-tips?
Läs, lär och gör. Prova på nya vanor, prova dig fram, men förflytta dig alltid framåt och uppåt.